Conferință despre homosexualitate, interzisă la BCU București

Conducerea Bibliotecii Centrale Universitare din București nu acceptă ca în interiorul acestei instituții să se vorbească despre homosexualitate. Aceasta este declarația postată pe contul de Twitter de către scriitorul american Andrew Solomon, care ar fi trebuit să susțină la BCU o conferință.

andrew

“Conferința mea de la Biblioteca Națională din București a fost anulată atunci când administrația a aflat că subiectul acesteia ar fi identitatea gay. O bătălie a fost pierdută”, scrie Solomon pe pagina sa de Twitter. Scriitorul refuzat de BCU București nu este tocmai un oarecine. Cartea sa, “Demonul Amiezii. O anatomie a depresiei” a fost nominalizată la Premiul Pulitzer, a câștigat National Book Awards și a fost inclusă în cele mai bune o suta de cărți ale domeniului de către New York Times.

Andrew Solomon a fost invitat în România de asociația ACCEPT și TRANSform. El a susținut pe 14 iunie, în sala de cinema a UNATC conferința “Despre iubire, cu orice preț: sexualități și identități în secolul 21″.  Scriitorul american abordează teme politice, culturale și psihologice în operele sale.

Andrew Solomon a studiat la Yale și are un doctorat în psihologie la Cambridge. Este lector în psihiatrie la Cornell și consultant pe subiectul sănătății mintale a persoanelor LGBT la Yale. Este membru în comitetul de conducere al Centrului Universitar Medical Columbia.

 14 Responses to "Conferință despre homosexualitate, interzisă la BCU București"

 1. Emily  June 16, 2014 at 10:40 am

  De ce?

  Reply
 2. bob  June 16, 2014 at 12:20 pm

  Bine au facut!Ai dreaku de homolai!

  Reply
 3. ioana  June 16, 2014 at 1:27 pm

  Mda, daca aceasta este mentalitatea bcu (biblioteca centrala si universitara..din capitala), ce sa asteptam de la omul de pe strada, de la cel de la sat si de pe munte, ca sa spun asa? Biblioteca in general ar trebui sa ofere educatie si informatii: nu in romania, desigur :/

  Reply
 4. Tana Ilna  June 17, 2014 at 5:10 pm

  Daca primesti o idee falsa ca principiu, atunci poti sa ajungi la orice aberatie in cel mai logic mod posibil (Bergson). Sodomia isi are locul precis in istorie, adica sub Marea Moarta. Adica omul a mai trecut odata prin asta si si-a invatat lectia, insa in aceste vremuri a fost vrajit cu cuvinte mestesugit aduse din condei incat sa uite cine este si sa devina alternativ- tolerant si antihomofob. Cum sa nu ai fobie de boala si cu atat mai mult de o epidemie grava? In ce-i priveste pe bolnavi- saracii- cred ca au nevoie de tratament, bineinteles fara a li se obstructiona libertatea. Iar despre cei care propaga virusii…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box